top of page

Fettreducering 
- för hälsans skull

Vad MediLight Clinic erbjuder:

En effektiv laserbehandling för smärtfri fettreducering. Med världens första och enda laser av märket Erchonia med FDA-godkännande för icke-invasiv fettreducering vid övervikt och fetma.

 
Inga kirurgiska ingrepp eller biverkningar och som bevarar biologiska funktioner genom att inte förstöra fettcellen. Behandlingen reducerar fett från: mage, säte, höft, rygg, lår och armar.

Laserbehandling - ingen kirurgi, ingen smärta, ingen återhämtningstid!

När ljus från laserstrålarna träffar fettcellerna skapas en temporär por i fettcellen för att bryta ner och släppa ut intracellulära vätskor. Dessa fria fettsyror, triglycerider, transporteras sedan från kroppen via det lymfatiska och cirkulatoriska systemet, liknande den process för naturlig användning av fett som bränsle, fettförbränning.


Den temporära poren är öppen mellan 30 - 72 timmar, sen stängs den. Fettcellen är tömd men bevaras helt intakt vilket är viktigt då den är ett endokrint organ som reglerar många viktiga funktioner t.ex. genom ett hormon som talar om för oss när vi är mätta, ett annat hormon som ökar leverns förmåga att göra sig av med fett och avfall. Om fettcellen blir överfylld slutar den producera dessa hormoner. Om man förstör fettcellen t.ex. genom fettsugning eller frysning, påverkas dessa hormoner negativt, samt att kroppen skapar nya fettceller på andra ställen på kroppen.

 

För dig som...

 • Vill ha resultat utan kirurgiska ingrepp, fettsugning, smärta, eller sjukfrånvaro 

 • Vill minska ditt omfång och minska din övervikt

 • Tränar och äter rätt men ändå har kvar områden med fett som du vill bli av med

 • Vill leva mer hälsosamt eller forma kroppen och t.ex. få plattare mage

 • Vill få hjälp med exempelvis lipödem och diabetes

 

 Inte för dig som..

 • Är gravid

 • Genomgår cellgiftsbehandling

För varje 9 cm i omfång släpps ca1,8 liter fett ut.
2 liter fett är ca 12 600 kalorier och det motsvarar ungefär:

74 förpackningar glass/ 84 flaskor öl.

För att förbränna så mycket måste du:

Spela tennis i 21 timmar eller springa i 17 timmar i ett sträck.

Bild Zerona 1.jpeg
Bild Zerona 4 _edited.jpg

Hur går en behandling till?

 

 • Konsultation - innan första behandlingen går vi igenom vad du vill uppnå och vilka förutsättningar som finns. Du får också veta vad du kan göra för att uppnå bästa resultat.
   

 • Behandlingen - är helt smärtfri och tar ca 1 tim. Du får även lymfmassage samt lära dig hur du kan massera dig själv för ökat resultat. Antalet behandlingar är rekommendationen att börja med 6 -10 behandlingar.
   

 • Resultat - studierna visar att efter 1 behandling 1 gång per vecka i 6 veckor har testpersonerna på 5 mätpunkter, minskat med drygt
  9 cm.
  Några ser och känner även resultat på sin kropp redan efter första behandlingen, men resultatet är också beroende på hur bra ditt lymfsystem fungerar.
  Behandlingen klassas som ”icke -tillfällig” av FDA vilket innebär att om du behåller en hälsosam kost och det tillsammans med fysisk aktivitet kan du förvänta dig ett hållbart resultat.

Din insats

För bättre resultat bör du optimera funktionen i ditt lymfsystem genom att dricka mycket vatten. Vid varje behandling får du lymfmassage som håller systemet igång, du får också lära dig hur att göra det på dig själv. Att bära kompressionskläder efter behandling är också bra samt att se över kost och fysisk aktivitet för bästa resultat.

 

Bieffekter

Det finns inga risker eller negativa sidoeffekter med denna behandling. Ingen smärta, ingen uppvärmning av vävnad, inga kirurgiska ingrepp så du kan fortsätta sina dagliga aktiviteter precis som vanligt direkt efter behandling. 
Medan lasern reducerar fett och ökar kollagen i huden, skapas ATP (energi) i cellens mitokondrie som dämpar inflammationer. Med andra ord får du ökad energi som enda bieffekt.

ines-azevedo-mWxfBPiUYQ0-unsplash (1).jpg
Zerona 6 ProductShot_44.png

Erchonia har en teknologi som är det mest lovande för behandling av övervikt, dessutom med högsta nivå av klinisk medicinsk forskning.

 

Dessa lasrar har idag FDA 510k för behandling av övervikt BMI över 30, icke invasiv fettreduktion. Erchonia Zerona Z6 använder ljusenergi som identifierar och stimulerar en photoreceptor (en fettcell som absorberar ljus). Den aktiverar en sekundär kaskad, vilket ger en större behandlingsyta. Photoreceptorn i fettcellen konverterar ljus till signaler som kan stimulera en biologisk process, i det här fallet påverkar den fettcellens beteende och funktion.

Se filmen från Erchonia

bottom of page